SLU-nyhet

Nominera Årets naturvägledning 2023!

Publicerad: 06 april 2023
Krans för Årets naturvägledning

Var finns Sveriges mest inspirerande naturvägledning? I november delar CNV ut utmärkelsen Årets naturvägledning 2023. Det går nu att nominera aktiviteter, verksamheter och personer som gör extraordinära insatser och bidrar till att utveckla naturvägledningen i Sverige. Fram till 30 september är du välkommen att nominera naturvägledning som du upplevt eller själv tagit fram!

Med Årets naturvägledning vill SLU Centrum för naturvägledning (CNV) lyfta fram naturvägledning som fördjupar kunskap, ger positiva upplevelser och bidrar till engagemang. I år vill vi framhålla de behov av kommunikation som lyfts fram i det nya internationella ramverket för biologisk mångfald (COP 15 Kunming-Montreal) och har därför särskilt fokus på naturvägledning som förklarar, konkretiserar och engagerar deltagare i berättelsen om biologisk mångfald och dess betydelse. Utmärkelsen delas ut på Mångfaldskonferensen den 15 november i Uppsala.

Syftet med Årets naturvägledning är att sprida goda exempel och inspiration om hur naturvägledning kan fördjupa kunskap om och skapa engagemang för natur, miljö, biologisk mångfald och naturvård. Vi vill lyfta fram aktiviteter som bidrar till att deltagarna både kommer ut i och in i naturen, att de utvecklar sin relation till platsen, lär sig något tankeväckande och som sår ett frö till (starkare) engagemang.

Läs mer och nominera här!


Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv