SLU-nyhet

Hör senaste nytt om pyralidproblemet i gödsel och växtnäring

Publicerad: 13 april 2023
Kvist av förvriden tomatplanta.

De senaste åren har problemen med pyralidrester i gödsel och organisk växtnäring uppmärksammats mycket då det ställer till problem för fritidsodlare som får sina plantor förstörda. I förra veckans avsnitt av Odla med P1 intervjuas tidigare Epokanknutna forskaren Ulf Nilsson från FOR, Fritidsodlingens riksorganisation där han delar med sig av den senaste kunskapen i frågan. Tidigare har produkter som vinass visat sig innehålla mycket pyralidrester men nu verkar hönsgödsel vara ett större problem.

Hör hela intervjun på Sveriges Radios webbplats (börjar ca 1:45 min in i programmet): Gift i gödsel skadar plantor - pyralider fortfarande ett gissel

 


Kontaktinformation