Julig gröt med kulturspannmål

Varför inte prova en annorlunda julgröt i år, med julens kryddor och kulturspannmål. Se videon där Sébastien Boudet gör en julig gröt med en tvärt om-paella-teknik! Själva gröten tar 15 minuter att göra, plus tiden det tar att låta spannmålet ligga i blöt.
Äpple, saffran och mandel är smakerna i denna gröt, som görs på krossat kulturspannmål som får ligga i blöt över natten. Sedan steker man spannmålet i smör, så att det får en lätt brynt smak.
Kolla in denna sida för recept! (länk till webbsida)
Eller titta på filmen här: (klicka på bilden för att komma till Youtube)
Länkar:
I det ett sexåriga tvärvetenskapliga projektet "Historiska sädesslag" undersöker forskare från SLU och Högskolan Kristianstad tillsammans med branschfolk möjligheter med gamla spannmålssorter. Läs mer om projektet här.