Den 28:e Oktober kl 9.00 har industridoktrandprogrammet LivsID sitt årsmöte med uppdateringarna från doktoranderna som alla forskar inom livsmedelsrelaterade ämnen.
LivsID är ett industri-doktorandprogram, som ägnar sig åt forskning och utbildning inom livsmedelsrelaterade ämnen. Programmet involverar nio företag och sju avdelningar vid SLU. Torsdagen den 28:e oktober kl 9-16 har programmet sitt årmöte. Du är varmt välkommen att delta. För att få Zoom-länken till det här digitala mötet, kontakta Volkmar Passoth som koordinator för LivsID: volkmar.passoth@slu.se.
Program
Årsmötet hålls på engelska.
Morning Session 9.00-12.00
- Volkmar Passoth says welcome
- Äppelriket: Swedish apples all year round through new storage technology, Joakim Sjöstrand (PhD student)
Project members: Marie Olsson (SLU), Helena Persson (SLU), Henrik Stridh (Äppelriket)
- Lantmännen: Fractionation of wheat bran to create functional ingredients, Solja Pietiäinen (PhD student)
Project members: Maud Langton (SLU), Annelie Moldin (Lantmännen)
10 min break
- DeLaval: Management of cows with mastitis in automatic milking systems, John Bonestroo (PhD student)
Project members: Nils Fall (SLU), Ulf Emanuelson (SLU), Ilka Klaas (DeLaval)
- Viking Genetics: DNA-Tinder cow – a program for selection and matching, Christian Bengtsson (PhD student)
Project members: Erling Strandberg (SLU), Jørn Rind Thomasen (VikingGenetics)
5 min break
- Lantmännen: Wheat flour quality for baking applications, Louise Selga (PhD student)
Project members: Roger Andersson (SLU), Christian Malmberg (Lantmännen)
Norrmejerier: The origin and presence of Lactobacilli in the cheese value chain, Thomas Eliasson (PhD student)
Project members: Åse Lundh (SLU), Karin Hallin Saeden (Norrmejerier)
12.00-13.00 Lunch
Afternoon Session 13.00-16.00
- Fazer Group: Dietary fibre, gut-brain axis and health behaviour, Laura Pirkola (PhD student)
Project members: Roger Andersson (SLU), Jussi Loponen (Fazer)
5 min break
- BioGaia: Production of potent probiotic bacteria, Ludvig Lundqvist (PhD student)
Project members: Stefan Roos (BioGaia, SLU), Sebastian Håkansson (BioGaia, SLU)
- Nordic Beet Research: Longer storage and less loss in sugar beets, William English (PhD student)
Project members: Håkan Asp (SLU), Joakim Ekelöf (NBRF)
10 min break
- Kronfågel: Reduce the number of Campylobacter and other pathogenic bacteria in the ready-to-eat chicken ,Tomasz Dzieciolowski (PhD student)
Project members: Ingrid Hansson (SLU), Christian Gylche (Kronfågel)
- Group discussion (planning activities for the spring)