SLU-nyhet

Prefektbrev KV, vecka 22

Publicerad: 01 juni 2020
George Jones

It's finally Friday. I'm free again. I got my motor running for a wild weekend. It's finally Friday, I'm out of control. Forget the workin' blues And let the good times roll

Skön låt att välkomna helgen och sommaren med! 

 

Den gångna veckan innehöll den verksamhetsdialog som jag berättade om förra veckan. Vid årsskiftet sänkte vi kapitalgränsen till 50tkr för vad man på KV får ha på sina 5-konton, men precis som tidigare uppskattades inte det fria kapital vi fortfarande har på våra 5-konton. Jag får flagga för att vi kan tvingas justera ner kapitalgränsen till nästa år. Vi återkommer om det. I övrigt var det bra diskussioner som rörde kompetensförsörjning inom våra ämnen, verksamhetsutveckling, graden av externfinansiering av KVs forskning och hur vi påverkas av Covid-19.

Igår hade vi möte med KVs ledningsgrupp och ni hittar protokollet här:

Vi avvaktar med den tidigare påannonserade KV-dagen i augusti med tanke på pandemiläget, men ser fram emot att vi äntligen ska få chansen att träffas igen! Förhoppningsvis kan ni ändå ha ämnesvisa möten i augusti där jag hoppas på att ni ska diskutera institutionens strategiarbete som är tänkt att ske under hösten. Mer om det senare.

Idag hade vi ett tredje möte med ledningsgruppen för klinisk samverkan där vi bland annat diskuterade några justeringar som ska göras i arbetsordningen, kommunikation och EAEVE ackreditering med fokus på anestesiologi och lite annat. Alla protokoll kommer att finnas tillgängliga så fort vi bara får till en rutin för det.

Nästa vecka är den sista i klinikrotationen och det känns skönt att vi snart kan lägga detta bakom oss och se framåt - mot nästa läsår. Arbetet med införande av nytt journalsystem fortsätter med styrgruppsmöte nästa vecka och vid KV-info den 9 juni kommer ni att få en kortare presentation av vad som är på gång där.

Under vecka 23 kommer jag att vara på plats måndag till fredag (men befinna mig på en virtuell konferens onsdag-torsdag, skulle egentligen ha varit i soliga Spanien).

Trevlig helg!

Nils

Veckans informationspunkter:

• Dekanbeslut Representanter i Lövstarådet 
• Informationsbrev från UDS i maj 
• Presentation av nya medarbetare 


Kontaktinformation
Sidansvarig: susanne.pettersson@slu.se