SLU-nyhet

SLU gör webbsändning om älg

Publicerad: 03 maj 2020
Göran Ericsson inför tv-sändning. Foto.

SVT:s program Den stora älgvandringen är en succé med miljontals tittade timmar. Vid Sveriges lantbruksuniversitet märks ett enormt intresse för älg, älgforskning och naturen generellt. På tisdag planeras därför en direktsändning på temat älg.

Programmet kommer att sändas direkt på Facebooksidan SLU Vilt, fisk & miljö och via SLU Play den 5 maj klockan 19. Vad det kommer innehålla kan du fortfarande vara med och påverka.

- Vi har ett enormt engagemang på sociala medier där människor ställer frågor dagligen. Vi samlar på oss av dessa och kommer att utgå från dem, säger Göran Ericsson, professor i viltekologi vid SLU.

I programmet kommer Göran Ericsson, som varit SVT:s älgexpert under hela produktionen av Den stora älgvandringen, att berätta mer om det publiken föreslagit.

- Vi tar upp frågor om älgens vandring, älgens framtid, vad som påverkar älgen, älgens biologi, sinnen och en hel del om relation mellan älgar och människor, säger han.

Wiebke Neumann, älgforskare vid SLU, kommer att delta via länk. Hon har bland annat studerat älgars rörelseaktivitet, kalvningstider, trafikolyckor med älg och hur älgar reagerar på människor och mänsklig aktivitet.

Det kommer också gå att kommentera sändningen direkt för dig som tittar via Facebook, och en del av dessa frågor kommer att besvaras under programmet.