SLU-nyhet

Nytt EU-mål om 25 procent ekoareal till 2030

Publicerad: 20 maj 2020
Europiska kommissionen logo.

EU-kommissionen har offentliggjort strategierna för ”Farm to Fork” och ”Biodiversity” som ska ”sammanföra naturen, lantbrukare, näringsliv och konsumenter för att tillsammans arbeta mot en hållbar framtid”. Strategierna innehåller bland annat ett mål om 25 % ekologisk jordbruksareal i EU till 2030.

Utöver ekoarealmålet ska bekämpningsmedlen och risken med bekämpningsmedel minska med 50 %, användningen av konstgödsel ska minska med minst 20 % och försäljningen av antimikrobiella medel till djur och aquakultur ska minska med 25 %.

Läs hela pressmeddelandet här: Reinforcing Europe's resilience: halting biodiversity loss and building a healthy and sustainable food system

 


Kontaktinformation