SLU-nyhet

FoU-dagar om ekologisk produktion 14–15 oktober i Malmö

Publicerad: 08 april 2020

Under parollen ”Ekologiskt lantbruk ¬ – livskraftigt idag, hållbart för morgondagen” välkomnar Jordbruksverket i samverkan med bland annat Epok till de så kallade FoU-dagarna för ekologisk produktion där ny forskning presenteras och diskuteras.

FoU-dagarna för ekologisk produktion arrangeras av Jordbruksverket i samverkan med Epok, SLU Ekoforsk och Hushållningssällskapet. År 2020 går eventet av stapeln i Malmö 14–15 oktober. Rådgivare, lantbrukare, forskare och andra intresserade träffas för att ta del av och diskutera forskning och utveckling inom ekologiskt lantbruk. Epok har fått projektstöd för att arbeta med en ökad internationalisering av konferensen. Vi kommer därför i detta års event se ett ökat antal inslag från inbjudna utländska föredragshållare.

FoU-dagarna innehåller workshops, gemensamma plenumsessioner och sessioner i parallella stråk med ekologisk växtodling, trädgård och djurhållning som teman. Ett program presenteras inom kort, håll utkik i till exempel Jordbruksverkets Ekobrev och Epoks kommande nyhetsbrev!