SLU-nyhet

Prefektbrev KV, vecka 5

Publicerad: 04 februari 2020

Sista fredagen i januari!

Den här veckan väljer jag för ovanlighetens skull rapportera en riktigt glad nyhet från tisdagens möte med Regionstyrelsen. Där beslutade vi nämligen att utse Professor emeritus Lars-Erik Appelgren till mottagare av Region Uppsalas medicinhistoriska stipendium 2019! I motiveringen stod bland annat att han "...under många år utfört ett mycket betydelsefullt arbete för att lyfta fram ett viktigt men ofta förbisett område av medicinhistorien: veterinärmedicinen" Prisutdelningen kommer att ske vid Medicinhistoriska föreningens årsmöte. Jag tror att vi alla kan enas om att det var ett bra beslut och att Lars-Erik är en värdig pristagare!

Veckan har flutit på bra och vi gläds alla med Malin Åberg som, med den äran, försvarade sin avhandling i torsdags eftermiddag.

Kommande vecka ser jag lite extra fram emot att få träffa de ämnesansvariga och prata om deras nya roller och andra aktuella och brännande ämnen. Det kommer alltid upp kloka tankar och synpunkter som jag gör mitt bästa för att förvalta.

Det har väl inte undgått någon att vi har ett pågående utbrott av Coronavirus med sitt ursprung i Kina. Från SLUs håll har man idag valt att gå ut med en rekommendation att studenter och/eller medarbetare som har besökt smittodrabbade områden (alternativt varit i kontakt med någon som kan vara smittad), bör arbeta hemifrån eller från annan lokal som minskar risken för smittspridning, i två veckor efter hemkomst. Hör av er till mig om ni har frågor kring detta!

Folkhälsomyndigheten har gett ut rekommendationer för handläggning av misstänkta fall av Coronaviruset och SLU följer dessa. SLU ser inga behov i nuläget att vidta andra försiktighetsåtgärder än de som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Vi i följer naturligtvis läget och uppdaterar informationen om rekommendationerna ändras.

Om du känner av symptom i luftvägar, feber och hosta och har varit i områden där smittan kan finnas bör du kontakta vården via telefon. Rapportera också till din närmaste chef.

Viktigt är att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om handhygien!

Mer information om utvecklingen kring Coronaviruset:

Folkhälsomyndighetens hemsida

Folkhälsomyndighetens rekommendationer

World Health Organization (WHO)


Kontaktinformation