SLU-nyhet

Prefektbrev KV, vecka 41

Publicerad: 12 oktober 2020

Arbetsveckan är till ända! En lång vecka har nu hunnit övergå i mörk oktoberkväll framför en värmande och sprakande brasa (den har slocknat nu)!

Vid veckans prefektråd diskuterades prefektens roll – ett tema som kommer att fortsätta under årets prefektråd. Vidare informerades vi om att det återigen kommer att delas ut karriärbidrag för yngre, excellenta forskare, förmodligen i tidsspannet inom 6-12 år efter disputation. Mer information kommer under hösten. Vidare diskuterades bland annat hur Utbildningsservice fungerar och fakultetens lärares skriande behov av fler dagar för rättning av tentor.

Tillsammansprojektets ledningsgrupp hade möte idag där vi gick igenom projektets olika delar och där vi också pratade om vårt sätt att bemöta varandra både inom våra egna verksamheter och i samtalen mellan UDS och KV. Min ledstjärna är att alla skall behandlas med vederbörlig respekt och att man kan kunna skilja på sak och person.

En annan sak som jag behöver ta upp är en vädjan till er att gärna kolla en gång extra med administrationen vika regler som gäller innan ni exempelvis ordnar extern representation, köper arbetskläder på Jula, lämnar datorn på service utanför SLU, köper bildskärm på Elgiganten eller liknande. SLU har div olika upphandlade leverantörer. Vilka de är, det ser man genom att logga in i Proceedo (där alla minst har läs-behörighet).

Inom nedanstående områden finns det undergrupper, så det är ganska gott om upphandlade leverantörer. Den enda gång man får göra avsteg och handla någon annanstans, det är om ingen av våra upphandlade leverantörer har den efterfrågade varan/tjänsten

SLU ska även följa övriga statligt upphandlade avtalen, vilka det är hittar man på Avropa, ramavtal.Dessa ramavtal är inte specifikt för SLU, utan för alla statliga universitet och myndigheter.

 

Kommande vecka kommer jag delta både i rektors årliga prefektmöte och SVAs årliga projektråd. Jag kommer också att medverka i internrevision av KVs miljöarbete och vara med på styrgruppsmöte för det nya journalsystemet. Jag ser fram emot en ny spännande vecka helt enkelt!

Under vecka 41 kommer undertecknad att vara på plats alla dagar, men i olika omfattning

 

Trevlig helg!

Nils


Kontaktinformation
Sidansvarig: susanne.pettersson@slu.se