SLU-nyhet

Tidskriften STAD dubbelnominerad

Publicerad: 28 augusti 2019

Tankesmedjan Movium arbetar med stadsutvecklingsfrågor och finns vid SLU i Alnarp. I arbetet med stadsutveckling utgår man från livet i städerna för att skapa urbana livsmiljöer som får både människor och vegetation att växa. Tankesmedjan Movium ger ut Tidskriften STAD. STAD och dess grafiska formgivare Södra tornet är nu nominerad både till Svenska Designpriset 2019 och Publishingpriset!

Tidskriften STAD – debatt och reflexion om urbana landskap fångar upp trenderna, speglar utvecklingen och lyfter fram forskningen om hållbar stadsbyggnad. Tidskriften, som kommer ut med fyra temanummer om året, ges ut av Tankesmedjan Movium sedan 2013.

I Svenska Designpriset är STAD nominerad i kategorin "Redaktionellt – Magasin – Print" och Vinnarna presenteras den 17 oktober under en prisutdelning på Rondo - Liseberg i Göteborg. Obs! Den 2 september startar omröstningen på Svenska Designprisets webbplats, för att komma till omröstningen klicka här.

Omröstningen pågår till den 8 september och är öppen för alla. 

I Publishingpriset är STAD nominerad i kategorin "Tidskrifter/magasin". Vinnarna offentliggörs måndagen den 5 november på Berns i Stockholm.

Fakta:

Tankesmedjan Movium arbetar med stadsutvecklingsfrågor och finns vid SLU i Alnarp. I arbetet med stadsutveckling utgår man från livet i städerna för att skapa städer som får både människor och vegetation att växa.

Redaktionen för STAD består av Titti Olsson, journalist, Tankesmedjan Movium och STAD:s chefredaktör, Caroline Dahl, arkitekt och verksamhetsledare på Tankesmedjan Movium samt doktorand vid SLU, Karin Anderson, landskapsarkitekt, Disorder, Caroline Axelblom, stadsplanerare och illustratör, Anna Lenninger, landskapsarkitekt, Lek och landskap, samt Kolbjörn Guwallius, frilansjournalist, fotograf och filmare.

Grafisk formgivare är Södra tornet, Uppsala. Illustratör: Caroline Axelblom

Relaterade sidor:

Kontaktinformation

Titti Olsson, Redaktör för Tidskriften STAD
Tankesmedjan Movium, Enheten för samverkan och utveckling
titti.olsson@slu.se, 040-41 52 13, 0708-744784Sidansvarig: lena.johnson@slu.se