SLU-nyhet

Många medarbetare missar friskvårdsrabatten

Publicerad: 17 maj 2019

Personalavdelningen på SLU har nu utarbetat rabatter för friskvård. Vanligtvis handlar det om rabatter på årskort. Inte sällan missar anställda att utnyttja dessa rabatter och betalar fullt pris helt i onödan.

– Vi ser vilket pris som SLU-medarbetaren har betalat och alltför ofta har de betalat för mycket eftersom de inte vetat om rabatten, säger Malin Bellander på personalavdelningen.

Rabatterna varierar beroende på ort. Ofta är det rabatt på kostnaden för ett årskort på något gym.

– När man ska utnyttja sin rabatt visar man upp sin lönespecifikation som verifikation på sin SLU-anställning, säger Malin.

Även generöst friskvårdsbidrag

Utöver rabatten har alla medarbetare rätt till ett friskvårdsbidrag på högst 2 000 kronor per år. Aktiviteten måste finnas på Skatteverkets riktlinje för skattefria friskvårdsaktiviteter för att bidraget ska kunna betalas ut.

– Det är ett generöst bidrag och antalet aktiviteter är stort. Man kan få bidrag för sådant som man först kanske inte tror ska finnas på listan – som till exempel, stresshantering, profylaxkurser för gravida och kontorsmassage, säger Malin.

Friskvårdsrabatter

Vilka friskvårdsrabatter som finns på SLU redovisas här. På samma sida finns exempel på aktiviteter som berättigar till friskvårdsbidraget.

https://internt.slu.se/min-anstallning/sjuk-och-frisk-in/friskvard/

Kontakt

Malin Bellander
HR-administratör
Telefon: 018-67 22 58
E-post: malin.bellander@slu.se

Relaterade sidor:

Kontaktinformation
Sidansvarig: marten.granert@slu.se