SLU-nyhet

Djurskydd i valdebatten

Publicerad: 15 maj 2019
Jytte Guteland på SCAW:s 10 års jubileum. Foto.

Flera partier har valt att belysa vikten av ett ökat djurskydd inom EU, i valdebatten inför EU-valet den 26 maj. Bland annat lyfts frågan om de långa djurtransporterna i EU där många djur far illa idag.

Flera partirepresentanter är överens om att det finns mycket att göra för att öka standarden i EU och för att närma sig nivån i svensk lagstiftning. Både Jytte Guteland och Fredrick Federley medverkade på SCAWs 10 års jubileum den 8 maj och pratade om vikten av god djurvälfärd inom EU.

 

Eurogroup for Animals driver en kampanj där EU-parlamentariker erbjuds att skriva under ett djurskyddslöfte som innebär att de kommer att rösta för djuren i vissa konkreta frågor. EU-kandidater som skrivit under Djurskyddslöftet hittar du här: Svenska kandidater.


Kontaktinformation
Sidansvarig: josefina.zidar@slu.se