Professorsinstallation i Uppsala 2019

Publicerad: 27 mars 2019

Den 22 mars installerades fem nya professorer vid en ceremoni i Loftets hörsal på Ultuna. Därefter följde middag och dans.

Professorerna höll sina installationsföreläsningar på förmiddagen den 22 mars. Talen webbsändes, och en inspelning av dessa kommer så snart som möjligt att vara tillgänglig på www.slu.se/professorer, där det också finns presentationer av de nya professorerna.

Ett längre bildreportage om fredagskvällens installationsceremoni och efterföljande middag kommer att publiceras i Resurs inom kort.

SLU:s rektor tillsammans med de nya professorer vid SLU i Uppsala och dekanen för NJ-fakulteten. Från vänster, främre raden: Jiasui Zhan, Karin Holmgren (rektor vid SLU), Seema Arora-Jonsson. Från vänster, bakre raden: Robert Hart, Helena Hansson, Anti Vasemägi och Torleif Härd (dekan, fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap). Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU
SLU:s rektor Karin Holmgren talar under professorsinstallationen vid SLU i Uppsala. Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU