SLU-nyhet

Under EU:s cybersäkerhetsmånad kommer årets nya informationssäkerhetsutbildning till dig

Publicerad: 30 oktober 2019

Har du någon gång funderat på det där mailet från Skatteverket eller om du verkligen haft en släkting på en avlägsen ö i Karibien. Brukar du använda trådlösa nätverk när du är ute och reser, får du konstiga samtal från Microsoft och har du information sparat som du inte vill att andra ska kunna ta del av eller som du och verksamheten absolut inte vill bli av med.

På SLU finns det flera exempel där personals datorer har blivit krypterade av ransomware, förfalskade fakturor, hackade system m m. När detta händer är det väldigt olyckligt för de drabbade och det kräver i många fall flertalet timmars arbetstid för den eller de drabbade att ordna upp, om det ens är möjligt.

För att vi ska vara mer motståndskraftiga mot dessa attacker och höja medvetandet inom digital säkerhet så kommer Säkerhetsenheten skicka en utbildning till din mail. Utbildningen skickas ut i oktober då EU varje år har sin cybersecuritymonth där de bl.a. informerar varför informationssäkerhet är viktigt för alla. På säkerhets sidor på medarbetarwebben finns det några tänkvärda, roliga och informativa nyheter med focus på cybersäkerhetsmånaden, de hittar ni i nedan länk tillsammans med annan information inom säkerhet.

Här kan du hitta dessa nyheter som nämns ovan >>

Säkerhetsenhetens utbildning använder nanolearning som koncept, det går ut på att du får en delkurs skickat till din mail från course@nanolearning.com och i mailet finns en länk till en sida under https://go.nanolearning.com. Klicka på länken för att komma till kursen. Varje delkurs tar dig endast 2-4 minuter att gå igenom och du kommer få en delkurs skickad till dig varannan vecka ett antal veckor framåt, man kan sedan göra kursen så många gånger man vill.

Är du med?