Nyhet
Smedjeveckan - populärvetenskap vid SLU i Skara
Publicerad: 20 september 2018

Smedjeveckan är ett populärvetenskapligt arrangemang vid SLU i Skara, alltid sista veckan i september. Vissa möten är för inbjudna inom respektive bransch. Andra arrangemang är till för en intresserad allmänhet. I år är det aktiviteter måndag till lördag 24-29 september.
Publika arrangemang
- Cafékvällar om att äta kaninkött och hur man i Australien bedömer kvaliteten på kött.
- Rundvandring bland historiska spår i naturbetesmarkerna på SLU:s forskningsanläggning Götala.
- Traktorkörning med simulator.
- På Hästivalen berättar forskarna bland annat om hästens beteende och välfärd.
- Besök Veterinärmuséet och invigningen av Arkivet med veterinärhistorisk litteratur och boksamlingar.
För bransch och specialinbjudna gäster
- Invigning av SLU Götala nöt- och lammköttsforskning, H.K.H. Prins Carl Philip.
- Nordic Meat Quality - "Round table" - diskussion - Nordic meat quality /Interreg-programmet Öresund-Kattegatt-Skagerack och projektet "Efterfrågedriven innovation för högre kvalitet på nöt- och lammkött".
- Nötköttsproduktion - SLU-internt forskarmöte tillsammans med styrgruppen för Agrovästs nöt- och lammköttsprogram.
- Köttvetenskap och precisionsodling - lektionspass för naturbrukselever från Uddetorps och Sötåsens naturbruksgymnasier med bland andra Anders Karlsson, professor i köttvetenskap och Bo Stenberg, docent i markvetenskap.
Här är hela programmet för Smedjeveckan.
Kontaktpersoner
Ylva Carlqvist Warnborg, kommunikatör
SLU, Skara
070-251 69 84, ylva.carlqvist.warnborg@slu.se
Vanja Sandgren, kommunikatör
SLU, Skara
070-264 11 55, vanja.sandgren@slu.se