SLU-nyhet

Lansering av podcast om framtidens mat

Publicerad: 24 september 2018
Världskartan utskuren i ett äpple

Forskningsplattformen SLU Future Food startar en ny podcast som lanseras torsdag 27 september i Uppsala kl 16.30. Podcasten handlar om framtidens mat och frågor som är viktiga för ett hållbart livsmedelssystem. Vid lanseringen inbjuds alla intresserade att delta.

Feeding your mind är namnet på forskningsplattformen Future Foods nystartade podcast. En podcast, eller podd, är ett radioprogram som man själv kan välja när man vill höra, antingen i dator eller smart mobil. Varje avsnitt kommer att gå närmare in på ett specifikt tema och belysa både forskning och praktik, men just inledningsavsnittet får ett bredare innehåll med många röster av forskare som politiker, branschfolk och allmänhet.

En tvärvetenskaplig podd för nya infallsvinklar

- Förhoppningen är att podcasten, precis som SLU Future Food, ska låta olika vetenskaper och infallsvinklar mötas, berättar Gunilla Leffler, kommunikatör för SLU Future Food. Vi tror att det behövs för att visa komplexiteten i hållbarhetsfrågorna.

Ylva Carlqvist Warnborg leder och producerar programmet. Hon är en erfaren radiojournalist som arbetar vid SLU i Skara, men även för Sveriges radios Vetenskapsradion.

Att lansera en podd

Hur går en poddlansering till? Klipper man av en sladd, spelar ni in på plats eller vad händer?

- Första avsnittet av podden är redan inspelat och klart, men vid det här tillfället tänker vi samla alla som vill för att fira att den äntligen är ute, berätta om tankarna med den och förhoppningsvis ta emot nya idéer om innehåll, förklarar Gunilla Leffler

SLU-forskares kunskaper ska nå ut till fler

Behövs det fler matpoddar, det finns väl redan några stycken?

- Vi funderade över det. Men när man är intresserad av ett ämne lyssnar man väl inte bara på ett enda radioprogram om det, eller läser en enda tidskrift? fortsätter Gunilla. Vi är övertygade om att fler röster behöver höras och att det finns mycket kunskap bland forskare här på SLU som kan nå ut till fler än den gör idag.

Podcasten kan nås via www.slu.se/futurefood från torsdag kväll och så småningom även via de vanliga podcast-apparna Soundcloud, Itunes och Acast som man kan ladda ned i sin smarta mobil.

Anmäl dig till lanseringen

Inbjudan är öppen för alla, såväl studenter, forskare, aktörer i livsmedelsbranschen och andra engagerade i frågor om framtidens mat. Vid detta tillfälle samlas även deltagarna i Future Foods utbildningsdag om tvärvetenskap, SLU:s nya industridoktorandprogram samt medverkande vid kunskapsfestivalen Matologi.

Tid: 2018-09-27 16:30 - 18:00
Ort: Uppsala
Lokal: Entréplanet till VHC, Ulls väg 26. Obs lokalbyte!
Arrangör: SLU Future Food
Anmälan senast: 26 september kl 10.00 på den här länken.  Har man missat att anmäla sig i tid går det bra att delta ändå, men utan att räkna med att få någon mat.

Relaterade sidor: