SLU-nyhet

Ny broschyr: Ekogårdar testar nya metoder med EU-stöd

Publicerad: 19 september 2017

EU-plattformen för forskning om ekologiskt lantbruk, TP Organics, har nyligen publicerat en nedladdningsbar broschyr som lyfter fram exempel på "Innovationsgrupper" inom området ekologiskt lantbruk.

TP Organics är plattform inom EU för att gynna innovation och utveckling inom ekologiskt lantbruk. De har nyligen på sin hemsida publicerat en engelsk broschyr  som lyfter fram fyra exempel på "Operational groups"inom området ekologiskt lantbruk, som finansieras av EIP Agri,European Innovation Partnership for Agricultural Productivity and Sustainability.

I Sverige kallas "Operational groups"för "Innovationsgrupper". Dessa grupper består av ekolantbrukare, ibland konventionella lantbrukare, forskare och andra aktörer som är relevanta för den fråga som gruppen arbetar med. Grupperna utvärderar olika innovativa lösningar på konkreta problem för att gynna hållbarhet.

I broschyren finns exempel på "Operational groups" från fyra olika länder: Frankrike, Tyskland, Belgien och Österrike. Broschyren kan laddas ned här.

I Sverige kan stöd för Innovationsgrupper sökas inom landsbygdsprogrammet.

Fakta:

TP Organics är en plattform (Technology Platform, TP) inom EU för att gynna innovation och utveckling inom ekologiskt lantbruk. Läs mer om TP Organics här.