SLU-nyhet

SLU-klassikern ska inspirera till träning

Publicerad: 31 januari 2017

SLU drar nu igång en stor friskvårdssatsning som heter SLU-klassikern. Satsningen har inspirerats av Vasaloppet, Vansbrosimmet, Lidingöloppet och Vätternrundan. SLU-klassikern går ut på att du som SLU-medarbetare sportar och tränar som vanligt men att du ska registrera den träning och de sträckor som du avverkar.

Meningen är att du ska ha klarat av samma sträckor som de fyra ”riktiga” klassikerna vid årets slut.

Cyklar man till jobbet fem kilometer så blir det en mil per dag. På sex veckor har man fått ihop till en Vätternrunda på 30 mil. Gympar man ett par gånger i veckan blir det många klassikerpoäng – eller spelat innebandy, lyft vikter, dansat afrikans dans, tränat ass’n abs eller vad som passar bäst.

Det viktiga är att man registrerar det man gör. Till slut har man fått ihop sträckor som motsvarar en svensk klassiker, även om man varken har simmat, cyklat, skidat eller löpt så värst många meter. Man ser tydligt hur snabbt klassikerpoängen ökar med regelbunden träning.

Registreringssida

Klicka här för att komma till sidan där du registrerar din träning. Logga in med ditt SLU AD-konto och använd det lösenord som du använder när du loggar in på datorn.

Relaterade sidor:


Kontaktinformation

Gustav Löjdström
HR-specialist
Personalavdelningen, SLU
E-post: gustav.lojdstrom@slu.se
018-67 19 19