4 jul

Nationella genbanken, Alnarp

Roskonvent arrangerat av The World Federation of Rose Societies

konferenser |
Rosfältet i Nationella genbanken, sett genom spinosissima-rosen 'Professor Fagerlind'.

The World Federation of Rose Societies (WFRS) är en paraplyorganisation för rosensällskap över hela världen. Vartannat år arrangeras ett konvent i något av de 40 medlemsländerna och för första gången är det Sveriges tur att stå värd. Torsdag den 4 juli besöker deltagarna Nationella genbanken för att studera rosorna som samlades in genom Poms Rosupprop.

Konventet består av tre delar och pågår i sin helhet under tre veckor. Huvudprogrammet, konventets ”Main tour”, hålls i Sverige den 2–6 juli. Som en del av programmet gästar konventets deltagare Nationella genbanken på förmiddagen den fjärde juli. Deltagarna får då se de äldre rosor som samlades in genom Poms inventering i början av 2000-talet.

Konventet beräknas sammanlagt ha cirka 300–400 deltagare från olika delar av världen.

För program och anmälan, besök konventets webbplats

Fakta

Tid: 2024-07-04
Ort: Alnarp
Lokal: Nationella genbanken

Kontaktinformation

Erik de Vahl, genbankskurator för rosor och fleråriga köksväxter vid Nationella genbanken

Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU        erik.de.vahl@slu.se, 0724-54 98 79