7 maj

Sänds på SLU Play

Älgskolan: Se elever och forskare utforska älgen tillsammans

Kamera filmar frågor

Den 7 maj släpper vi två älgspäckade sändningar. En lågstadieklass och en gymnasieklass tittar närmare på älg tillsammans med två SLU-forskare. Sändningarna görs som en del i SLU:s satsning på lektionsmaterial kopplat till älg.

Vad har elevernas och älgarnas liv för likheter? Äter älgar nyttigt eller kan de käka sin favoritmat varje dag? Bor älgar på samma ställe hela livet eller flyttar de runt? Hur påverkas de av klimatförändringarna?

I två specialproducerade sändningar utforskar elever och forskare älgen tillsammans på olika sätt.

En sändning spelas in tillsammans med en klass i åk 3, den andra med en gymnasieklass.

Inför sändningarna kan alla elever och klasser som vill skicka in frågor.

Sändningarna är en del av SLU:s satsning Älgskolan som innehåller lektionsmaterial anpassade efter läroplan om älgar, natur och människa.

Fakta

Tid: 2024-05-07 -
Ort: Sänds på SLU Play
Mer information:

Älgskolan tv – lågstadieklassen

Klass 3B från Flogstaskolan från Uppsala lär sig mer om älg tillsammans med SLU-forskare. Hur ser en dag ut i elevernas liv - och vad gör älgen om dagarna? Och finns det någon i klassen som är lika vig som en älg? Inspelat 3 maj 2024.

Skärmdump från Älgskolan TV med lågstadiet

Älgskolan tv – gymnasieklassen

Elever från naturvetenskapliga programmet årskurs 1 på NTI-gymnasiet i Uppsala lär sig mer om älg tillsammans med SLU-forskare. Kan en älg få ont eller hål i tänderna? Vad skulle hända om älgen dog ut? Inspelat 3 maj 2024.

Skärmdump från Älgskolan TV med gymnasiet