26 apr

Zoom

Webbinarium: Karriärvägar för forskare – vilka möjligheter har du som ung forskare, inom och utanför akademin?

interna händelser | intern personalutbildning | seminarier, workshops |

Du som har börjat din professionella karriär som forskare vid ett universitet har goda möjligheter att konkurrera om många typer av jobb, både inom och utanför akademin. För att öka kunskapen om dessa möjligheter och hur man kan jobba mer aktivt för att nå sina karriärmål, bjuder SLU Postdoc Association (SLUPA) och SLU Grants Office in till ett webbinarium där vi kommer att fördjupa oss i de olika karriärvägar som öppnas upp efter en PhD och/eller postdoktorperiod inom akademin.

Till vår hjälp har vi bjudit in ett antal personer som alla påbörjade sina karriärer inom universitetsvärlden, men som därefter har följt olika karriärvägar, inom akademi, publicering, statliga myndigheter och innovation (entreprenörskap). Under webbinariets första halva kommer dessa personer att berätta om hur de har navigerat sin professionella utveckling och vilka färdigheter, val och uppdrag som tagit dem dit de är idag. Därefter kommer vi att samlas i en paneldiskussion, där du kommer att kunna ställa frågor som rör karriärutveckling och där paneldeltagarna kommer att dela med sig av sina personliga erfarenheter och tips för att förverkliga en karriär inom olika sektorer.

Panelen kommer att bestå av (kommer att utökas innan webbinariet):

  • Charles Melnyk, Professor vid Institutionen för växtbiologi, SLU
  • Ninad Bondre, Senior Editor, Sustainability Research & Initiatives, Cell Press
  • Michael Schneider, Rovdjursansvarig, Länsstyrelsen i Västerbotten
  • Sofia Mayans, Senior Innovation & Business Advisor at SLU Holding and Interim CEO at Vakona
  • Linnea Hansson, Forskare inom driftsystem (och SLU-alumn), Skogforsk

Webbinariet kommer att ges via Zoom, den 26 april 2024, kl. 09:00-11:00.

Välkommen att registrera dig via följande anmälningslänk, senast den 24 April.

Missa inte denna unika möjlighet att få veta mer om vilka karriärvägar som är möjliga för dig med bakgrund inom akademin, och få många tips för hur du kan forma din egen framtida karriär.

Välkommen!

Fakta

Tid: 2024-04-26 09:00 - 11:00
Ort: Zoom
Arrangör: SLU Postdoc Association (SLUPA) & SLU Grants Office
Sista anmälningsdag: 24 april 2024