15 mar

Alnarpsgården, Alnarp

Landskapsarkitekturdagen 2024

evenemang |

Den 15 mars är det dags för en ny upplaga av Landskapsarkitekturdagen på SLU i Alnarp. Landskapsarkitekturdagen är en branschdag som anordnas av andraårsstudenter på landskapsarkitektprogrammet.

Dagen bjuder in yrkesverksamma och studenter till en gemensam plats att mötas på kring landskapsarkitekturens olika aspekter. Förutom den uppskattade företagsmässan innehåller dagen spännande föreläsningar och en chans att knyta nya kontakter som vidgar perspektiv.

Följ Larkdagen på Instagram: www.instagram.com/larkdagen

Temat för årets branschdag är Urban life

Liv finns överallt. Med en allt högre befolkningsmängd kommer livet behöva leta sig in på nya ställen. Detta syftar på människor men även andra livsformer.

Anpassning är allt. Med fler människor kommer vi behöva utvidga, förtäta och bygga nya städer. För att detta ska vara hållbart behöver vi ta hänsyn till allt liv. Från fågeln som börjat häcka på skyskrapor till singelmamman som börjat leta efter en prisvärd bostad. 

Planera för framtiden. Vi står inför allt fler utmaningar med klimatförändringar, ökad befolkningsmängd och hårdare exploatering av naturområden m.m. 

Urban life handlar inte bara om människors liv i staden, utan det är ett mer komplext begrepp som bör ta hänsyn till allt från rörelse till grönstruktrur och djurliv.  

Fakta

Tid: 2024-03-15 09:00 - 16:00
Ort: Alnarp
Lokal: Alnarpsgården

Relaterade sidor: