Livsmedelsfrågor har fått förnyad aktualitet, inte minst på den lokala och regionala nivån. Det handlar om att kunna hantera plötsliga kriser såväl som frågor kring samhällsplanering, miljö och folkhälsa i en värld som ständigt förändras.
Vid Livsmedelsprogram Hallands konferens Framsteget i mars konstaterades det att vi behöver samlas kring gemensamma behov och avgränsade problemställningar när vi arbetar med att bygga upp och förvalta en långsiktigt hållbar och robust regional livsmedelskedja.
I ett samarbete med SLU Future Food bjuder Länsstyrelsen och Region Halland nu in till en workshop via Livsmedelsprogram Halland där vi tar nästa steg i detta arbete.
Identifiera viktiga utmaningar som rör livsmedelsystemet
Syftet med workshopen är att identifiera viktiga utmaningar som rör livsmedelsystemet i Halland och utifrån dessa formulera gemensamma behov och problemställningar som utgångspunkt för arbetet framåt. Under dagen kommer vi att dela erfarenheter och goda exempel, presentera aktuell forskning och diskutera innovativa lösningar och metoder för livsmedelsplanering i policy och praxis.
Målgrupp
Workshoppen riktar sig framför allt till offentlig sektor samt aktörer i livsmedelssystemet i länet: producenter, livsmedelsföretagare, grossister samt tjänstemän inom offentliga måltider, upphandlare, planhandläggare, landsbygdsutvecklare och säkerhets/beredskapssamordnare inom kommuner, region och myndigheter i Hallands län eller andra aktörer inom civilsamhället som berörs av livsmedelsfrågor.
Kostnad
Det kostar inget att delta. Livsmedelsprogram Halland bjuder på fika/lunch. Observera: Deltagare som har anmält sig men inte deltar utan att avboka genom att meddela arrangören kommer att debiteras en avgift på 350 kr.