24 jul
31 jan

.

Registrera din klass till SLU Youth Institute

Gruppbild med SDG-kuber framför hus

Till utmaningen SLU Youth Institute kan du som gymnasielärare registrera din klass. Du kan också delta i utmaningen som enskild elev genom att maila till youthinstitute@slu.se.

Så här går det till att registrera en klass (för lärare):

Registrera dig och din klass på vår webbsida. Du kan delta inom valfritt ämnesområde och valfri årskurs på gymnasiet.

Ett uppstartsprogram med inspiration och information till eleverna publiceras online i oktober. 

Eleverna skriver uppsatsen Global Challenge i klassrummen när det passar undervisningen. Läraren handleder arbetet med hjälp av instruktionsmanual som finns på vår webbsida. Vi kommer gärna till er och informerar om uppsatsen och SLU Youth Institute när ni börjar arbeta med er Global Challenge. Uppsatsen kan skrivas på svenska eller engelska, notera att eleverna ska skicka in sina uppsatser individuellt. 

Eleverna skickar, när de är klara, in sin uppsats och registrerar sig för att delta i rundabordssamtalen. Detta kan göras när som helst under läsåret men senast 22 mars 2024. 

Notera! Vi tar emot ett begränsat antal elever till varje rundabordsfinal, får vi in väldigt många anmälningar så gör vi ett urval av vilka elever från varje klass som ges möjlighet att delta. Detta urval görs i samråd med varje lärare. 

I rundabordssamtalen presenterar eleverna sina uppsatser för ledande experter inom området. Dessutom ges möjlighet att interagera med forskare och studenter på andra programpunkter under dagen.

Under läsåret arrangerar vi andra aktiviteter som ni fritt kan anmäla er till. Vi anordnar även en klassrumsaktivitet för er och i samråd med er, fundera på vad just ni är intresserade av att veta mer om! 

Så här går det till om du vill registrera dig individuellt som elev:

Om du går på gymnasiet och vill delta individuellt går det alldeles utmärkt! Då skickar du ett mail till youthinstitute@slu.se med dina kontaktuppgifter, inom vilket ämne du önskar skriva och namn/uppgifter till din handledare. Du får då kontakt med koordinatorerna som guidar dig vidare till uppgiften. 

När du är klar skickar du in din uppsats och registrerar dig för att delta i rundabordssamtalen. Detta kan göras när som helst under läsåret men senast 22 mars 2024.

Registrering till SLU Youth Institute

Jag godkänner att dela kontaktinformation mellan deltagare
De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera din anmälan eller ditt besök. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter.

Fakta

Tid: 2023-07-24 - 2024-01-31
Ort: .

Relaterade sidor:


Kontaktinformation