14 mar

Online

Workshop: Hur vet jag om jag når fram?

En guide står framför en grupp. I bakgrunden syns vatten.

Genom naturvägledning och utomhuspedagogiska aktiviteter vill vi nå fram till våra deltagare. Vi vill bidra till att väcka deras känsla för platsen och fenomenet vi visar. Vi vill bidra till att de inspireras och själva fördjupar sin kunskap. Att de blir engagerade och motiverade att agera på något sätt. Men vad vet vi egentligen om hur det går? Hur vet vi att aktiviteterna fungerar? Hur vet vi att vi når fram till deltagarna?

Under den här förmiddagen tacklar vi de här frågorna. Genom planering och utvärdering av dina aktiviteter kan du lära dig mer om dina deltagare, få hjälp att reflektera över och utveckla dina metoder och vägval och inte minst, utvecklas i din yrkesroll.

Planering och utvärdering behöver inte vara komplicerat. Det handlar om att ställa rätt frågor och inte glömma viktiga aspekter som påverkar det man gör. Om man vill ha stöd för sin planering finns det metoder och verktyg till hands. Vi testar några av dem under förmiddagen. 

SLU Centrum för natuvägledning (CNV) bjuder inom ramen för limniska nätverket in till den här workshopen. Men den passar alla er som verkar som naturvägledare, guider, utomhuspedagoger och lärare. 

Program

13:00 Välkommen och introduktion

13:15: Om planering - att börja tänka på målgrupp, budskap och syfte redan innan aktiviteterna testas i skarpt läge. Vi får veta mer om olika verktyg och metoder för planering. Vi arbetar i mindre grupper med att planera ett case.

14:15 Fika

14:30 Efter att ha testat dina aktiviteter i skarp läge är det dags att utvärdera hur det egentligen funkat. Det finns olika sätt att utvärdera aktiviteterna. Vi testar olika metoder. I samma grupper fortsätter vi att jobba med vårt case.

15:30 Återsamling, diskussion och reflektion

16:00 Avslutning och tack för idag!

Anmälan "Workshop om planering och utvärdering"

Får vi publicera dina uppgifter i en deltagarlista? Syftet är att underlätta nätverkande.
De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera din anmälan eller ditt besök. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter.

Fakta

Tid: 2023-03-14 13:00 - 16:00
Ort: Online
Arrangör: SLU Centrum för naturvägledning

Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv