25 jan

Online

Naturvägledning efter COP15 i Montreal

Thorbjörn Ebenhard

GÖKOTTA MED CNV 08:15–09:30: Vad hände vid FN-toppmötet i Montreal – och hur kan vi som naturvägledare arbeta med resultatet? Välkommen på ett morgonwebbinarium som inleds av Torbjörn Ebenhard, som var med och förhandlade fram överenskommelsen.

FN-konferensen COP15 i december 2022 resulterade i ett Parisavtal för den biologiska mångfalden. Överenskommelsen är viktig för skyddet av naturliga livsmiljöer och den biologiska mångfalden – globalt och i Sverige. Det huvudsakliga målet kallas 30x30 – att 30 procent av planetens yta ska vara skyddad år 2030. Det långsiktiga målet är att uppfylla den gemensamma visionen om att leva i harmoni med naturen senast 2050. Det låter ju utmärkt, men hur blir det verklighet och hur kan vi som arbetar med naturvägledning kommunicera och använda resultaten?

Denna gökotta inleds med ett samtal med Torbjörn Ebenhard, föreståndare vid Centrum för biologisk mångfald vid SLU, som medverkat i den svenska förhandlingsdelegationen på plats i Montreal.

Gökotta med CNV är ett morgonwebbinarium för inspiration och erfarenhetsutbyte för dig som är intresserad av naturvägledning. Alla intresserade är välkomna och det kostar inget. Mötet hålls i zoom kl 08:15 – 09:30. Varmt välkommen!

Gökottan är genomförd.

Här är en inspelning av webbinariet, 27 minuter.

 

Fakta

Tid: 2023-01-25 08:15 - 09:30
Ort: Online
Arrangör: SLU Centrum för naturvägledning
Sista anmälningsdag: 24 januari 2023
Pris: Kostnadsfritt

Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv