27 jun
1 jul

Limburg an der Lahn

Studieresa till mässan Öko-Feldtage och ekoodlingar i Tyskland

Hermann Leggedör på rådgivningsföretaget Agri-kultur i Småland AB bjuder in till en resa till Tyskland för att besöka mässan Öko-Feldtage samt göra studiebesök på två gårdar. Mässan genomförs 28-30 juni 2022 på försöksgården Gladbacher Hof, nära Limburg an der Lahn.

Resan erbjuder svensk guidning för att du ska få ut det mesta kring demoodlingar, maskinvisningar och samtal. Christoph Hochmuth och Hermann Leggedör, både med Tyska som modersmål och Svenska som andra språk samarbetar i frågan. Det finns över 300 ekologiska aktörer på plats.

Videofilm över området Gladbacher Hof 
https://youtu.be/dCfbdlMN7pI

Exempel på tekniska innovationer https://oeko-feldtage.de/programm-oeko-feldtage-2022/innovationsbeispiele/

Bland annat färdigställs nytt lösdriftsstall för mjölkkorna för 128 kor. Gladbacher Hof är ansluten till Justus-Liebig-Universität och är därmed bredvid att vara en vanlig ekologiskt gård (Bioland certifierad sedan 1981) också försöksgård. De flesta sortförsök sker som mest på delstatsnivå.

Det ena gårdsbesöket är på Bioland Müller-Oelbke, nära Göttingen. Gården har 350 hektar med ekologisk odling fördelat på spannmål, trindsäd, potatis och frilandsgrönsaker. Den andra gården som besöks heter Gut-Wulksfelde Bioland och finns norr om Hamburg. Gårdens 250 hektar är fördelade på odling av spannmål, potatis och vall. Det finns 1200 höns i mobila hönshus samt köttdjur och grisar. Gårdens bageri är välbesökt och gården har en omfattande försäljning direkt till konsument.

När och hur: På och avstigning på Malmö central. Nattfärja Malmö-Travemünde 27 juni, tillbaka i Malmö 1 juli. Två övernattningar nära fältmässan på Hotel Elan i Limburg, 20 min från Gladbacher Hof.

Målgrupp: Ekolantbrukare och ekorådgivare.

Kostnad: Resan är delvis finansierad med hjälp av medel från Jordbruksverket inom ramen för den svenska livsmedelsstrategin. Deltagarna betalar för kost och logi samt en startavgift.

Fakta

Tid: 2022-06-27 - 2022-07-01
Ort: Limburg an der Lahn
Arrangör: Agri-kultur
Mer information:

Kontakta Hermann Leggedör vid intresse/anmälning på: hermann@agri-kultur.se eller 0707-912374.



Kontaktinformation