31
mar

 –

3
apr
Stockholmsmässan, Älvsjö

Träffa Pom och Nationella genbanken på mässan Nordiska trädgårdar

Pom och Nationella genbanken ställer ut på mässan Nordiska trädgårdar i Älvsjö.

Trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar går av stapeln den 31 mars - 3 april och Pom och Nationella genbanken finns på plats. Ni hittar oss på FORs Rådgivningsgata, i monter A04:15. I montern berättar vi om Pom och Nationella genbanken, om varumärket Grönt kulturarv och vårt arbete med äldre trädgårdsväxter. Här finns också möjlighet att köpa publikationer från Pom och genbanken, bland annat de nyutkomna titlarna "Rosarvet i Nationella genbanken", "Popplar. Park- och gatuträd i Nationella genbanken", "Älskade jordgubbar! Ett bärkraftigt kulturarv i Nationella genbanken" och "Pelargoner i Nationella genbanken: fönsterträd med kulturarv". 

Lyssna också till öppna föredrag från Pom och genbanken på mässans Kunskapsscen. De nya publikationerna presenteras vid fem tillfällen:

Torsdag den 31 mars klockan 16.00

Vårt gröna kulturarv - nedslag i olika växtgrupper
Erik de Vahl och Linnea Oskarsson

Rosor, pelargoner, bärkraftiga jordgubbar och balsamdoftande popplar - Programmet för odlad mångfald och Nationella genbanken presenterar fyra nya böcker som låter dig lära känna några av de trädgårdsväxter som bevaras i Nationella genbanken.

Torsdag den 31 mars klockan 16.30

Rosarvet i Nationella genbanken - Poms nya rosbok
Lars-Åke Gustavsson

Lars-Åke Gustavsson presenterar Poms nya rosbok, det nya standardverket över det svenska roskulturarvet. Boken är resultatet av Rosuppropets fleråriga arbete med att inventera äldre rosor och roshistorier från trädgårdar i hela landet. 

Torsdag den 31 mars klockan 17.00

Pelargoner i Nationella genbanken - ny bok
Karin Persson

Den nya boken "Pelargoner i Nationella genbanken - fönsterträd med kulturarv" presenterar de pelargoner som bevaras för framtiden i genbanken. Genom Krukväxtuppropet kom det in många tips och berättelser om de som odlat denna älskade krukväxt och de som fortsätter att ta hand om dessa klenoder. 

Fredag den 1 april klockan 12

Rosarvet i Nationella genbanken - Poms nya rosbok
Lars-Åke Gustavsson

Lars-Åke Gustavsson presenterar Poms nya rosbok, det nya standardverket över det svenska roskulturarvet. Boken är resultatet av Rosuppropets fleråriga arbete med att inventera äldre rosor och roshistorier från trädgårdar i hela landet. 

Söndag den 3 april klockan 11.30

Pelargoner i Nationella genbanken - ny bok
Karin Persson

Den nya boken "Pelargoner i Nationella genbanken - fönsterträd med kulturarv" presenterar de pelargoner som bevaras för framtiden i genbanken. Genom Krukväxtuppropet kom det in många tips och berättelser om de som odlat denna älskade krukväxt och de som fortsätter att ta hand om dessa klenoder. 


Kontaktinformation

Verksamhetsledare för Nationella genbanken: Helena Persson, 040-41 51 47 alt. 0735-32 84 92, helena.m.persson@slu.se

Genbankskurator för krukväxter, prydnadslökar och -knölar: Karin Persson, 040-41 55 46 alt. 0702-64 63 56, karin.persson@slu.se

Genbankskurator för perenner: Linnea Oskarsson, 040-41 55 86 alt. 070-350 14 19, linnea.oskarsson@slu.se

Genbankskurator för fleråriga köksväxter: Erik de Vahl, 0724-54 98 79, erik.de.vahl@slu.se