15
feb
Online

Klimatpsykologi för naturvägledare

seminarier, workshops |

GÖKOTTA MED CNV kl 08:15. Hur kan vi bidra till att omvandla oro till action och omsorg om planeten? Välkommen på gökotta med CNV, ett digitalt morgonseminarium för samtal och inspiration. Gökottan inleds av Frida Hylander, leg psykolog och humanekolog.

Förändringarna i naturen är ett bra sätt att förstå klimatkrisen, men naturen är också en bra plats för samtal och dialog med de människor vi möter. Hur kan vi kommunicera om klimatfrågor på ett konstruktivt sätt? Människor vi möter har olika förutsättningar och inställning, men vi kan bidra till att väcka tankar och engagemang. Vi inleder webbinariet med att Frida Hylander berättar om klimatpsykologi och om hur vi kan möta människor i dialog om klimatkrisen. Sedan samtalar vi tillsammans och delar erfarenheteter och tips.

Välkommen på gökotta med CNV – en morgonträff för erfarenhetsutbyte och framtidshopp.

Gökotta med CNV inleds med en kort presentation om ett aktuellt tema och sedan följer samtal där alla kan bidra och inspireras av varandra. Vi ses med kaffe, the och en fralla (eller lämplig frukostfika som man ordnar själv) och har en fin start på dagen – ungefär som gökottor kan vara. Vi avrundar gemensamt senast 9:30.

Se också inspelning av denna tidigare gökotta: Oro, hopp och handling i klimatkrisens tid, 14 december 2021. Erika Bjerström, klimatkorrespondent på SVT, berättade då bland annat om sin bok Klimatkrisens Sverige – så förändras vårt land från norr till söder.

Anmälan Gökotta med CNV 15 feb

Delar av webbinariet kommer att spelas in och publiceras efteråt. 

De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera din anmälan eller ditt besök. Klicka i rutan för att bekräfta detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter.

Fakta

Tid: 2022-02-15 08:15 - 09:30
Ort: Online
Arrangör: SLU Centrum för naturvägledning
Sista anmälningsdag: 14 februari 2022
Pris: Kostnadsfritt

Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv