15
sep
Online

Gökotta med CNV: 15 september: Digital naturvägledning - för vem och hur?

Användare med surfplatta + Gök

Digitala verktyg kan förhöja både tillgänglighet och lärande hos deltagarna. Möjligheterna är många, så hur ska du som naturvägledare använda digitala lösningar så att de anpassas till målgruppen? Detta morgonwebbinarium innehåller en inspirerande presentation med Paul Henningsson och möjlighet till samtal och nätverkande. Välkommen!

Gökotta med CNV är ett frukostmöte online som inleds med presentation om ett aktuellt tema och sedan följer samtal där alla kan bidra och inspireras av varandra. Vi ses med lämplig frukostfika som man ordnar själv och har en fin start på dagen – ungefär som gökottor kan vara. Vi avrundar gemensamt.

Morgonens innehåll

Går din organisation i app-tankar? Är ni nyfikna på förhöjd verklighet, spelinslag och en ny webbplats? Bra - börja med att testa idén med målgruppen, innan teknik, upplägg och innehåll har bestämts färdigt! Under detta morgonwebbinarium kommer Paul Henningsson, interpretation-konsult vid musedia, att ge tips på användarorienterande arbetssätt som kan förbättra utveckling och utvärdering av digitala naturvägledningsinslag - före, under och efter en färdig produktion. Ett av verktygen som Paul berättar om är the Gift, vilken beskrivs på denna sida

Efter presentationen går vi ut i mindre grupper/fikabord där vi delar med oss av våra egna erfarenheter kring digitala lösningar, nätverkar och fikar tillsammans.

Efter gruppsamtalet finns det möjlighet att berätta för alla andra om man vill dela något från samtalet eller ställa ytterligare frågor.

Som inspiration inför gökottan ta gärna del av följande, som Paul har hjälpt till att ta fram:

Här är Pauls blogg: http://blogg.museiteknik.com

 

Vid anmälan nedan finns det möjlighet att skicka med tips eller frågor till presentatören och CNV. Det kan t ex gälla något du vill ta upp eller få svar på under gökottan.

 

Praktisk information

Plats: Frukost-webbinariet hålls online via zoom. En länk och information skickas till dem som anmält sig.

Tid: Onsdag 15 september 2021 kl 08:15 - 09:30 ca. Man deltar så länge man vill. 

Anmälan: Via formuläret nedan.

Deltagaravgift: Det är avgiftsfritt att delta.

Illustration för CNV:s gökottor

Anmälan

Delar av webbinariet kommer att spelas in och kan publiceras efteråt. 

De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera och hantera din anmälan eller ditt besök. Klicka i rutan för att bekräfta detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter

Fakta

Tid: 2021-09-15 08:15 - 09:30
Ort: Online
Arrangör: SLU Centrum för naturvägledning
Sista anmälningsdag: 12 september 2021
Mer information:

Per Sonnvik, per.sonnvik@slu.se, 018-672444Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv

Sidansvarig: cnv@slu.se