1 sep

Online, Internet

Friluftslivets år-webbinarium: Lärmiljö=närmiljö

VEM: Webbinariet vänder sig till aktörer som samverkar inom ramen för Friluftslivets år samt skolledningar, utbildningsnämnder, stadsplanerare och kommunala politiker.

INNEHÅLL:
Vilken roll spelar den fysiska närmiljön för barns möjlighet att vara ute under skoldagen? Hur kan skolans personal samspela för mer utomhusvistelse i skolan och vilket utrymme finns i läroplanen för att flytta ut undervisningen?

I det här webbinariet vill vi lyfta hur olika aktörer kan samverka för att uppfylla barns behov av trygghet, rörelse och utveckling – under och efter skoltid.

Vi kommer att ställa frågor till en panel med deltagare som kan skolfrågor, stadsplanering och friluftsliv. Dessutom blir det interaktiva gruppdiskussioner kring frågeställningar hur utomhuskultur kan få en naturlig plats i skolans värld och vad man kan göra därute.

ANMÄLAN:
Antalet platser är begränsade så anmäl ditt intresse redan nu. Mer detaljer kommer att mejlas ut till anmälda samt publiceras på https://www.luftenarfri.nu/evenemang/luften-ar-fri-webbinar-larmiljonarmiljo/.


Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv