25 sep
27 sep

Best Western Hotel på Gamla Teatern, Östersund

Inventering och kvalitetssäkring av stora rovdjur och Rovbase

seminarier, workshops |
Järvlöpa i snö

Kursen vänder sig till blivande inventeringssamordnare i samebyar samt andra medlemmar i samebyar som behöver behörighet att kvalitetssäkra i särskilda fall. Blivande samordnare ges företräde på kursen.

Kursen består av två delar

Del I (25–26 september) omfattar inventeringsmetodik, artkunskap och kvalitetssäkring av observationer av stora rovdjur. Denna del är obligatorisk. Kursen består av teori, övningar och ett skriftligt prov. Närvaro på alla lektioner samt godkänt skriftligt prov krävs för att få godkänt på kursen. Räkna med tidig start och sen avslutning på dagen.

Del II (27 september) omfattar utbildning i databasen Rovbase. Denna del är inte obligatorisk. Kursen tar upp dokumentation av spårning och andra observationer i Rovbase.

För att kursen ska genomföras behöver vi minst 10 och max 35 deltagare.

Fakta

Tid: 2019-09-25 - 2019-09-27
Ort: Östersund
Lokal: Best Western Hotel på Gamla Teatern
Arrangör: Viltskadecenter
Sista anmälningsdag: 1 september 2019
Pris: Viltskadecenter ordnar kost och logi om vi får en fakturaadress för detta i samband med anmälan. Cirka pris: Rum per natt: 1130 kr Kost per dag: 360 kr (inklusive konferensavgift)
Mer information:

Alla deltagare ska anmälas via länsstyrelsen. Kontakta inventeringsansvarig eller motsvarande. 

Blivande inventeringssamordnare har eventuellt möjlighet att få kursen betald via länsstyrelsen. Stäm av det direkt med länsstyrelsen i samband med anmälan – det måste vara klart innan kursstart!

Vi behöver följande information:

  1. Om du ska delta både på del I och del II.
  2. Om du önskar både måltider och logi eller enbart måltider.

Länsstyrelserna lämnar en lista på deltagare i länet till Viltskadecenter tillsammans med fakturaunderlag för kost och logi samt vilka deltagare som är blivande inventeringssamordnare. Länsstyrelsen lämnar uppgifterna löpande allteftersom anmälningar kommer in. 

För frågor om kursen: Linn.Svensson@slu.se eller 0581-69 73 39

Välkomna!


Relaterade sidor:


Kontaktinformation