22 maj

Live stream

Formas frukost: Framtidens livsmedelproduktion – Var, hur och varför?

Välkommen till Formas frukost på Nobelmuseet i Gamla stan 22 maj då vi kommer diskutera framtidens livsmedelsproduktion eller kolla på detta via live stream.

Sverige är bara självförsörjande på spannmål, morötter och socker. Många vill därför se en ökad produktion och därmed ökad självförsörjning för bättre beredskap vid kris, kortare transporter för minskade utsläpp och en levande landsbygd med ökad sysselsättning. Men är det rätt väg att gå, eller finns det andra sätt att uppnå en mer hållbar livsmedelsproduktion?

Talare:

Pernilla Tidåker, forskare Sveriges lantbruksuniversitet
Kjell Sjelin, ekolantbrukare som driver Hånsta Östergärde gård
Göran Djurfeldt, forskare vid Lunds universitet
Thomas Bertilsson, enhetschef för äganderätt och näringspolitik på LRF
Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood
Moderator: Ingrid Petersson, Generaldirektör Formas


Kontaktinformation