21
okt

22
okt
Stockholm

Kulturarvsdagarna 2019: Hållbar turism

konferenser |

Ekonomi – Miljö – Värdskap. Skall turism ha en plats i framtiden måste den vara hållbar. Hållbarhet innebär social hållbarhet, miljömässig hållbarhet och ekonomisk hållbarhet. Vilka gör investeringar inom besöksnäringen och vilka får intäkterna? Medan anledningen till resan kan finnas inom kultur, parker och museer går intäkterna till transportörer, hotell, restaurang och handel. Reaktioner blir svåra att hantera och invånare ifrågasätter nyttan med turismen.

Runt Medelhavet är detta redan en verklighet och reaktioner kommer även i våra trakter. Vi gör en djupdykning i ämnet hållbar turism och hur vi mäter effekterna av turismen. Konferensen arrangeras av Svenskt Kulturarv och Kungliga Djurgårdens Intressenter och erbjuder två spännande dagar där besöksmålsutveckling står i fokus.


Kontaktinformation
Sidansvarig: cnv@slu.se