CV-sida

Sofia Bureborn

Sofia Bureborn
Kommunikatör på institutionen för akvatiska resurser, som älskar att förpacka och förmedla kunskap!

Presentation

Institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) är SLU:s största institution.  Vi forskar på fisk och skaldjur i hav, sjöar och vattendrag.  Vi håller koll på den akvatiska miljön och utvecklar kunskap för att främja hållbart nyttjande av dessa resurser.

Som kommunikatör på SLU Aqua brinner jag öka synligheten för vår verksamhet och visa nyttan av vår forskning, vår miljöanalys och vår rådgivning.

Jag är ansvarig för institutionens övergripande kommunikation, och strävar hela tiden efter att vi ska kommunicera så smart och effektivt som möjligt. Jag agerar mer än gärna bollplan i kommunikationsfrågor åt både kolleger och ledning. Men allt är inte bara ”snack”, kommunikationsstrategier och aktivitetsplanering, jag gör också ”praktisk verkstad” i alla våra kanaler: jag sköter mediakontakter och skriver pressmeddelanden, bygger webb, uppdaterar våra sociala medier, fixar presentationsmaterial etc. etc.

Jag är utbildad vetenskapsjournalist och har arbetat med kommunikation i forskarvärlden i snart 15 år. Tidigare arbetade jag som journalist på bland annat Upsala Nya Tidning.

 


Kontaktinformation

Kommunikatör vid Institutionen för akvatiska resurser
Telefon: +46104784215, +46721413999
Postadress:
Institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua)
Box 7018
75007 Uppsala
Besöksadress: Almas Allé 5, Uppsala