SLU-nyhet

Laktobaciller i mejeriernas värdekedja - från foder till ost

Publicerad: 30 mars 2023
En man står i en ladugård och håller i en näve hö. Foto.

Thomas Eliasson presenterar sitt doktorandprojekt “Laktobaciller i mejeriernas värdekedja - från foder till ost” under ett halvtidsseminarium den 6:e april på Ultuna i Uppsala.

Thomas Eliasson är industridoktorand i projektet LivsID och arbetar både på Norrmejerier och SLU. Han undersöker laktobaciller som är viktiga för smakutvecklingen i många lagrade ostar och har nu kommit halvvägs i sitt projekt.

Laktobacillers förekomst och funktion i mjölkråvara och ost påverkas av olika faktorer. I projektet följer Thomas laktobacillernas väg från gård till ost med målet att långsiktigt öka lönsamheten hos mjölkproducenter och mejerier genom bättre kvalitetsstyrning i hela värdekedjan.

Var med på halvtidsseminariet!

Thomas halvtidsseminarium äger rum den 6 april (torsdag) kl 9 i sal A502, Biocentrum, Ultuna. Presentationen tar cirka 30 minuter, med tid för diskussion efteråt.

Opponent är docent Su-Lin Heden från institutionen för molekylära vetenskaper vid SLU. Du är välkommen att vara med på plats eller via Zoom (för länk, kontakta Volkmar, se kontaktuppgifter nedan).


Kontaktinformation

volkmar.passoth@slu.se, 018-673380