SLU-nyhet

Studerande på masterprogrammet i miljökommunikation utsedd till Global Swede 2018

Publicerad: 14 maj 2018
Camilla Melander lämnar över diplomet till Andrea Maria Cantillo Carrero. Foto.

Andrea María Cantillo Carrero, studerande på masterprogrammet i miljökommunikation, fick ta emot  Global Swede-diplomet.

Tisdagen 8 maj arrangerade Utrikesdepartementet, i samarbete med Svenska institutet diplomeringsceremonin Global Swede, för åttonde året i rad. 

EU- och handelsminister Ann Linde, Svenska institutets generaldirektör Annika Rembe och UD:s enhetschef för främjande och hållbart företagande Camilla Mellander uppmärksammade under ceremonin internationella högskolestudenter som utbildat sig i Sverige. Diplom delades ut till ett 20-tal studenter från 17 länder runt om i världen. Studenterna har utmärkt sig inom områden nära relaterade till innovation och entreprenörskap och visat att de är goda representanter för sitt eget land såväl som för Sverige. En av studenterna var Andrea María Cantillo Carrero, studerande på det internationella masterprogrammet i miljökommunikation (Environmental Communication and Management).

I motiveringen går att läsa: "[...] ett lysande exempel på Sveriges lantbruksuniversitets idé om utbildning för hållbarhet. Hon har utmärkta studieresultat, är en aktiv studentrepresentant och uppvisar stort engagemang för miljön och sociala frågor. Hon har bland annat en Facebooksida med 2 000 följare, där hon arbetar med att öka medvetenheten om individers förmåga att begränsa klimatförändringarna. Hon tar alltid in andra människors perspektiv, vilket även är tydligt i hennes masteruppsats, som syftar till att påverka Colombias miljöförvaltning genom att inkludera många olika röster". 


Kontaktinformation