SLU-nyhet

Dags för SLU-klassikern igen

Publicerad: 26 mars 2018

SLU-klassikern går in på sitt andra år, och inloggningen har nu öppnats!

SLU-klassikern går ut på att du som SLU-medarbetare sportar och tränar som vanligt, men att du registrerar den träning och de sträckor som du avverkar.

Satsningen har inspirerats av Vasaloppet, Vansbrosimmet, Lidingöloppet och Vätternrundan. Meningen är att du vid årets slut ska ha klarat av samma sträckor som de fyra ”riktiga” klassikerna.

Cyklar du till jobbet fem kilometer så blir det en mil per dag. På sex veckor har du fått ihop till en Vätternrunda på 30 mil. Gympar du ett par gånger i veckan blir det många klassikerpoäng – eller spelar innebandy, lyfter vikter, dansar afrikans dans, tränar yoga eller vad som passar bäst.

Det viktiga är att du registrerar det du gör. Till slut har du fått ihop sträckor som motsvarar en svensk klassiker, även om du varken har simmat, cyklat, skidat eller löpt så värst många meter. Man ser tydligt hur snabbt klassikerpoängen ökar med regelbunden träning.

Så här gör du om du vill vara med

Logga in på sidan där du registrerar din träning med ditt SLU AD-konto, använd samma lösenord som du använder för att logga in på datorn.

Registreringssidan för SLU-klassikern har fått ett ansiktslyft och det går nu att få in fler detaljer kring din träning. Det går nu även att redigera och ta bort registrerade träningstillfällen. Givetvis kan du registrera alla aktiviteter du gjort från 1-jan!

En ny tröja med en helt ny spännande färg väntar för dem som klarar av utmaningen!

Läs mer om friskvård på medarbetarwebben

Sidansvarig: eva.borgert@slu.se