Ko mot gräs och horisont. Foto.
24 jun

Närsidans Gård, Bengtsfors

Temadag med fokus på vall och bete till får och nötkreatur 2

Länsstyrelsen Västra Götaland och SustAinimal i samarrangemang med Agroväst Gröna Möten bjuder in till en temadag för att öka kunskap och erfarenhetsutbyte kring vall och bete. Evenemanget inriktar sig till dig som har kor eller får. Vi träffas på Närsidans Gård, utanför Bengtsfors, där både vallen och naturbetesmarkerna är viktiga pusselbitar i gårdens produktion.

Evenemanget är kostnadsfritt och är ett samarrangemang mellan Länsstyrelsen Västra Götaland och Agroväst Gröna Möten. Det vänder sig till dig med intresse för betesdrift och vallodling. Vid frågor kontakta oskar.reineling@agrovast.se. Information sänds ut innan evenemanget till den mailadress du anger. Viktigt att du anmäler dig senast 17 juni via www.gronamoten.se. Varmt välkommen!

Program

18.00 Registrering med fika som SustAinimal bjuder på.

18.30 Välkomna
Agroväst Gröna Möten, Länsstyrelsen och SustAinimal hälsar välkomna.

18.40 Vall och bete
Föreläsningar vid olika stationer. Följande ämnen tas upp:

- Naturbetesmarker
- Vallstrategier
- Parasitstrategier
- Checklista för att underlätta dokumentation vid ekologisk produktion

Vi inleder dagen med gemensam genomgång av gårdens verksamhet.

21.00 Avslut

Fakta

Tid: 2024-06-24 18:00 - 21:00
Ort: Bengtsfors
Lokal: Närsidans Gård

Kontaktinformation