Vita får i en grön naturbeteshage.
18 jun

Strömma Naturbrukscentrum, Sätila

Gröna beten, friska lamm

Betesvandring med strategier för optimal får- och lammproduktion. I en produktionsform där du vill bibehålla en hög tillväxt och ha friska lamm är det viktigt att man tänker till även runt betesperioden för att inte tappa fart. På denna träff kommer vi titta mer på hur en optimal betesstrategi ser ut för att passa växande lamm och digivande får. Vi tittar på skillnader mellan åker- och naturbeten, skötsel av desamma samt hur vi hanterar parasitfrågan.

Evenemanget är ett samarrangemang med Agroväst Gröna Möten, SustAinimal och Sjuhärads fåravelsförening. Länsstyrelsen Västra Götaland medverkar. Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig med ett intresse för betesdrift och får/lammproduktion. Vid frågor kontakta caroline.dahren@agrovast.se eller 0708–290918. Sista anmälningsdag är 16 juni. Anmälan sker via www.gronamoten.se. Varmt välkommen!

Fakta

Tid: 2024-06-18 18:00 - 21:00
Ort: Sätila
Lokal: Strömma Naturbrukscentrum

Kontaktinformation