1 maj

Krusenstiernska gården, Kalmar

Krusenstiernska gården fyller 150 år!

evenemang |
Ett färgfoto föreställande stora, gröna päron som hänger i ett träd.

Onsdag den 1 maj firar Krusenstiernska gården 150 år och bjuder in till kalas. 

Krusenstiernska trädgården är en välbevarad stadsträdgård från 1800-talet. Sedan 2010 har Krusenstiernska gården också varit ett av Nationella genbankens klonarkiv för frukt och här bevaras ett tiotal lokala mandatsorter av äpple och fyra mandatsorter av päron. Ett av äpplena är 'Kalmar Glasäpple'.

Den första maj 2024 firar Krusenstiernska gården 150 år eftersom det då är - exakt på dagen - 150 år sedan Hermina von Krusenstierna köpte det som skulle bli Krusenstiernska gården. Jublieet uppmärksammas med ett stort invigningskalas i 1800-talsanda. Det blir drama, musik och historisk mat för både stora och små. Som en punkt på programmet visar trädgårdsmästaren upp den nya köksträdgården. I samband med kalaset invigs även en utställning om gårdens historia.

Fakta

Tid: 2024-05-01 -
Ort: Kalmar
Lokal: Krusenstiernska gården
Arrangör: Krusenstiernska gården, Kalmar kommun

Kontaktinformation