16 sep
17 sep

Julita gård, Katrineholm

Äppelfest på Julita gård

evenemang |
Färgfoto föreställande en del av parken vid Julita. En grusgång slingrar mellan två gräsmattor och i bakgrunden syns ett gult hus.

På Julita gård finns ett av Nationella genbankens lokala klonarkiv för frukt. Helgen 16-17 september bjuder Julita gård in till Äppelfest och en av punkterna på programmet är visning av äppelklonarkivet.

Välkommen till en helg i äpplets tecken på Julita gård och trädgårdar. Lär dig mer om beskärning under föredrag i det vackra orangeriet och botanisera bland allt från hantverk och slöjdprodukter till marmelad och annat ätbart hos utställarna. 

Program:
Lördag 16 september

10.00-16.00 Äppelutställning och marknad vid växthuset
12.00 Beskärning och skötsel av unga fruktträd med Ann-Cathrine Thor
13.00 Beskärning och skötsel av äldre fruktträd med Ann-Cathrine Thor
14.00 Visning av Julita gårds fruktträdsgenbank med Kay Pettersson


Söndag 17 september

10.00-16.00 Äppelutställning och marknad vid växthuset
13.00 Visning av Julita gårds fruktträdsgenbank med Kay Pettersson
15.00 Visning av Julita gårds fruktträdsgenbank med Kay Pettersson


Försäljning och mat

Sörmlands musteri är på plats med sitt mobila musteri som förvandlar äpplen till äppelmust.  Dessutom försäljning av äppelprodukter och annat gott. Julita gårds egna produkter, som vår populära rapsolja finns till försäljning. Vi har självklart matutställare på plats.Andra slöjd- och hantverksprodukter kommer också finnas till försäljning. Julita wärdshus serverar lunch i restaurang Röken och i café Biby kan man avnjuta kaffe, äppelpaj och andra godsaker.

För barn och andra lekfulla

Tävling! Svarva det längsta äppelskalet.
Åk remmalag med hela familjen.


Kontaktinformation