7 jun
10 jun

Göteborg/online

Konferens om datahantering och öppen vetenskap: IASSIST 2022

IASSIST-konferensen fokuserar på datarelaterade frågor kopplade till samhällsvetenskap och öppen vetenskap. Den 7-10 juni anordnas ett hybridarrangemang med fysiska möten på plats i Göteborg och med möjlighet att delta på distans.

IASSIST (International Association for Social Science Information Service and Technology) arbetar med forskningsdatarelaterade frågor främst inom det samhällsvetenskapliga området. Varje år anordnar organisationen en konferens som brukar locka hundratals dataintresserade deltagare från hela världen. År 2022 hålls konferensen i Göteborg med SND som värdorganisation.

SLU är en del av SND (Svensk nationell datatjänst).

Läs mer om konferensen på SND:s webb:  IASSIST 2022 - Internationell konferens.

Svensk nationell datatjänst (SND)

Svensk nationell datatjänst (SND) har som huvuduppgift att stödja tillgänglighet, bevarande och återanvändning av forskningsdata och relaterat material. SLU är ett av de lärosäten som ingår i konsortiet som driver SND, och anställda vid SLU har möjlighet att publicera data i SND:s nationella datakatalog.

Data Management Support (DMS)

SLU:s medverkan i SND sker genom Data Management Support (DMS) vid SLU-biblioteket. DMS stöder forskare, doktorander och miljöanalytiker med bland annat hantering, publicering och arkivering av data.

Fakta

Tid: 2022-06-07 - 2022-06-10
Ort: Göteborg/online