6 apr

Zoom

Pedagogiskt lunchseminarium - Trygg lärare – trygghet för studenter

Foto: Lisa Persson

Elisabeth (Lisa) Persson är universitetslektor vid institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi, VH-fakulteten, SLU. Lisa har mer än 30 års erfarenhet av grundutbildningsengagemang, framför allt inom veterinärprogrammet. Hon har varit kursledare och examinator i många år och har även haft övergripande uppdrag inom grundutbildningen i olika omgångar.

Lisa kommer att beskriva vilka förhållningssätt och värderingar som har varit viktiga för henne för att känna sig bekväm och tillfreds i lärarrollen. Hon har försökt ha studenternas perspektiv som vägledande och har samarbetat med dem på olika sätt, både inom SLU och med läkarstudenter under pedagogiskt utvecklingsarbete inom Uppsala universitet. 

Lärarnas arbetssituation innebär många utmaningar, inte minst den snabba omställning till distansundervisning och ökat smittskydd som covid-19 innebar. För sina insatser i det sammanhanget fick Lisa ett av SLU:s pedagogiska priser 2020. Hon har även fått andra utmärkelser, framför allt från veterinärstudenter men även KSLA:s pedagogiska pris.

Seminariet hålls via Zoom och har ingen avgift.