Fakta
Ort: Zoom
Arrangör: SLU Youth Institute
Zoom
Välkommen till en spännande dialog mellan gymnasieelever och experter om hur man kan odla hållbart i världen. Det här mötet kommer ge eleverna ny kunskap och nya perspektiv på den gröna revolutionen som räddade en miljard människor undan svält, en revolution som hyllades med Nobels fredspris och men idag är omdebatterad. Hur kan vi utifrån dagens kunskap utveckla jordbruket och hur vi odlar mat på ett hållbart sätt?
Vad innebär hållbar odling av mat och vilka är utmaningarna? Vad är den gröna revolutionen och vem var Norman Borlaug som fick Nobels fredspris för sina upptäckter? Följ med pâ en givande timme med deltagare från World Food Prize Foundation och lyssna på forskarna Hanna Ohm och Georg Carlsson från SLU. De kommer diskutera fördelar och nackdelar med den gröna revolutionen, hur man idag kan tänka kring storskalig odling och samtidigt gå i en riktning som inte tär på jordens resurser. Därefter kommer det ges möjlighet att diskutera med andra elever.
Medverkande under diskussionen är:
Morgan Day från World Food Prize Foundation
Georg Carlsson, Professor vid Institutionen för Biosystem och Teknologi
Hanna Ohm, Doktorand vid Institutionen för växtförädling
Tid och plats: 16.00-17.00 CET, Zoom.
Anmäl dig eller din klass till youthinstitute@slu.se
För mer information, vänligen kontakta koordinatorerna på youthinstitute@slu.se
Anna-Klara Lindeborg (koordinator Uppsala):
Telefon: +46-(0)18-67 12 30
Kristina Karlsson Green (koordinator Skåne):
Telefon: +46-(0)40-41 53 02
Elisabeth Nyström (koordinator Umeå)
Telefon: +46-(0)90-786 82 38