1 jun

Online

Inbjudan till webbkonferens: Högre kvalitet i forskningen genom beaktande av jämställdhet vid fördelning av interna forskningsmedel

SLU och sex andra lärosäten anordnar tillsammans en webbkonferens om hur kvaliteteten på forskningen kan stärkas genom jämställdhetsintegrering av interna forskningsmedel. Tack vare att konferensen körs online har vi kunnat samla några av landets främsta experter för att prata kvalitet, forskning, forskningsmedel och jämställdhet.

Bakgrunden till konferensen är att alla Sveriges lärosäten i de senaste årens regleringsbrev har fått i uppdrag från regeringen att inom jämställdhetsintegreringsuppdraget redovisa hur vi beaktar jämställdhet vid intern fördelning av forskningsmedel.

Målgruppen är dekaner, prefekter, forskningsledare, controllers/ekonomifunktioner, fakultetsnämndsledamöter och andra som deltar i beslut och fördelning av interna forskningsmedel.

Program

Klockan 09.30

Tillträde till det virtuella mötesrummet där vi ger tekniksupport. Gå gärna in i god tid för att säkerställa att din teknik fungerar. Därefter kan du arbeta med annat eller gå och ta en kaffe innan konferensen börjar.

Klockan 10.00                                                                                    

Konferensen inleds

Klockan 10.05 - 10.35                                                                                      

Vad tjänar vi på att arbeta med jämställdhetsintegrering av forskning och vid fördelning av forskningsmedel och hur ser arbetet i Sverige ut idag - bakgrund och omvärldsspaning - Fredrik Bondestam, föreståndare vid Nationella genussekretariatet, Göteborgs universitet.

Klockan 10.35-11.05                                                                              

Karolinska institutet har stor erfarenhetav att arbeta med jämställdhetsintegrering av forskningsmedel och har bland annat tagit fram en webbutbildning - Klara Regnö, jämställdhetstrateg vid Karolinska Institutet och lektor vid Mälardalens högskola.

Klockan 11.00-11.30                                                                          

Erfarenheter från jämställdhetsbudgetering vid SLU - Lena Ousbäck, planeringschef, SLU.

Klockan 11.30-11.45                                                                     

Avslutningsord från Jämställdhetsmyndigheten, Sveriges myndighet för sammanhållande av jämställdhetspolitiken.

Klockan 11.45-11.50                                                                             

Avslutning av konferensen.

Alla pass kommer innehålla möjlighet att ställa frågor till föredragshållarna.

Medarrangörer tillsammans med SLU är Örebro universitet, Karlstad universitet, Mälardalens högskola, Linköpings universitet, Högskolan Dalarna och Högskolan i Gävle.

Fakta

Tid: 2020-06-01 10:00 - 11:45
Ort: Online
Arrangör: SLU m.fl.

Kontaktinformation

Samordningsgruppen för jämställdhet och lika villkor, jlvsam@slu.se