Mest läst 2023 - från kungavandring till öppna kurser om mat och klimat

Senast ändrad: 21 december 2023

Idérik doktorand, NOR 2022, Kungavandring och Alnarpsparken är exempel på de mest lästa artiklarna under året.

Som sig bör på SLU har naturen sin plats på listan som toppas med artiklar om igelkottar och älgvandring med insikter om djuren och deras vandringsmönster. Fotoutställningen An Eye for Science och utökningen av djursjukskötar- och veterinärstudenter har också väckt intresse.

Den kanske mest otippade artikeln, som hamnat högt upp bland det mest lästa handlar om en öppen kurs om mat och klimat, en nätbaserad kurs (MOOC, massive open online course) som alla som vill kan gå, när som helst. Tyder det på ett intresse för fortbildning och ett spännande verktyg för utveckling?

Historieentusiaster har också hittat in till artiklar, till exempel om utställningen av snidade redskapsmodeller som finns att se på SLU i Ultuna. Och i Skara finns en historia att berätta om konstnären Hilma af Klint. På Veterinärmuseet finns det 140 originalillustrationer gjorda av henne.

Totalt har nära 12 000 personer läst någon av de cirka 100 artiklar som producerats för Vårt SLU i år!

Botanisera gärna i vår artikelbank på Vårt SLU. Och framför allt, tipsa redaktionen om vad du vill läsa om, eller om du har något intressant att berätta.

Till Vårt SLU

God Jul önskar redaktionen för Vårt SLU internkommunikation@slu.se

 

Fakta:

Fakta Vårt SLU

Här skapar vi berättelsen om vårt universitet. Vi skriver och samlar reportage om vad vi gör och vem som jobbar på SLU. Allt för att stärka bilden av vårt universitet, både internt och externt. Och att bidra till intern stolthet och gemenskap = Ett SLU

Under Vårt SLU publiceras reportage, om verksamhet och medarbetare, som håller över tid. Berättelserna ska ge en målande bild av vårt universitet. Här finns det plats för längre utläggningar, bilder och film. 

Redaktionen för Vårt SLU består av medarbetare på enheten för internkommunikation och ledningsstöd vid kommunikationsavdelningen.