Ko mot gräs och horisont. Foto.
8 apr

Online

SustAinimal Perspectives – Ny rapport: Svensk mjölkproduktion - vad kan vi lära av det förflutna? Trendindikatorer bakåt och vägar framåt

Mikaela Lindberg, forskare, SLU

SustAinimal hur en ny rapport i sin rapportserie! Rapporten innehåller två delar, där den första delen beskriver en studie som sammanfattat utvecklingen inom svensk mjölkproduktion från år 1990 till 2020 och identifierat olika indikatorer för hållbarhet för att på så vis kunna följa trender och förändringar över tid. Den andra delen sammanfattar två workshoppar som gjordes i tillägg till den första studien för att diskutera hur olika branschintressenter såg både på historien och vad som tros vara viktigt för framtidens mjölkproduktion.  

"Det känns särskilt roligt att vi med den här rapporten både kan bidra med en ganska omfattade historisk beskrivning och att vi kan förmedla inspel från samtal mellan viktiga intressegrupper i hela kedjan, från mjölkproducenter till dagligvaruhandeln. Jag hoppas att rapporten kan ge inspel till att utveckla svensk mjölkproduktion, både för näringen, myndigheter och inspirera till nya forskningsprojekt," säger Mikaela Lindberg, en av författarna till rapporten. I detta webinarium presenterar forskare Mikaela den nya rapporten.   

Program 

08.15-08.20 Välkommen och inledning - Thomas Norrby, SLU  

08.20-08.45 Ny rapport: Svensk mjölkproduktion - vad kan vi lära av det förflutna? Trendindikatorer bakåt och vägar framåt - Mikaela Lindberg, forskare, SLU 

08.50-09.00 Diskussion, modererad av Thomas Norrby, SLU  

Vi spelar in presentationerna (men inte diskussionerna), och lägger upp inspelningen på SLU Play, så att webinariet kan ses i efterhand. 

Webinariet är på svenska, och öppet för alla intresserade, så sprid gärna inbjudan vidare. Varmt välkommen att delta!  

SustAinimal Perspectives – Dialogues paving the way for a sustainable and competitive food production  

Länk

URL för möte: https://slu-se.zoom.us/j/62392887710?from=addon

Lösenkod: 372954

 

Fakta

Tid: 2025-04-08 08:15 - 09:00
Ort: Online

Kontaktinformation