Fruit
17 Oct

In Uppsala or Online

The best food! Act now for a sustainable future

The food we eat has a major impact on both our health and the environment. Despite the fact that the greatest environmental impact occurs in production, a large part of the responsibility lies with the consumer. This seminar will be held in Swedish.

Hur kan vi välja rätt bland alla budskap om hälsosam mat och klimatavtryck? Äter vi mat som vi tror är nyttigare än vad den egentligen är?  I detta populärvetenskapliga seminarium får vi lära oss om maten som nyckel till en hållbar värld och vår egen hälsa.

Tid: 17/10  17:30-19:00

Plats: Universitetshuset, Uppsala

Livestreamas från www.uppsalahealthsummit.se

Målgrupp: Populärvetenskapligt intresserad publik (studenter, intresserad allmänhet)

Medverkande:

Moderator: Annsofie Wahlström, Forskningsledare vid Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap, Programchef SLU Future Food

Talare:

Dr Karin Artursson, Professor och Forskningskoordinator SVA, Programrådsordförande Uppsala Health Summit 2022

Dr Ann Fernholm doktor i molekylär bioteknik, vetenskapsjournalist och författare. Aktuell med boken: Fejkmaten : så blir vi vilseledda

Dr Robert Brummer, Professor i gastroenterologi (magtarm sjukdomar) och klinisk nutrition och vicerektor vid Örebro Universitet

Dr. Anna Richert, Senior matexpert, Världsnaturfonden WWF

*****************

Föreläsningen är gratis, men registrera er gärna här: https://forms.gle/LhDKW7r2enC5cM5UA

#UHS22

 

This seminar will be held in Swedish. 

 

 

Facts

Time: 2022-10-17
City: In Uppsala or Online

Related pages:


Contact